Huskeliste til syn hos Bilsyn Skanderborg

Tjekliste før synet

Inden du kommer til syn, er der nogle ting du skal huske.

»Person- og varebiler skal til periodisk syn første gang, når de er fire år gamle og derefter hvert andet år. For motorcykler og campingvogne er der endnu ikke indført periodisk syn, men de skal synes ved ejerskifte, når de er over fem år gamle. Ved et bilsyn kontrollerer syns virksomheden, om køretøjet opfylder lovens minimumskrav til sikkerhed og miljø. Der er ikke som mange tror en garanti for bilens almene stand, så hvis du skal købe brugt bil, rådes du til at få en brugtbilstest hos de der udfører disse. «

Ved godkendelse af anhænger træk på ældre køretøjer, er der tale om et komplet registreringssyn syn d.v.s. at bilen bliver gennemgået som et normalt syn. Vi indberetter direkte i DMR og du kan selv bestille en ny registreringsattest via din skattemappe. 

Gennemgang af deres bil til syn.

Vi starter med at kontrollere bremser og tager derefter en prøvetur hvor vi kontrollerer sikkerhedsseler og køreegenskaber.
Derefter kontrollerer vi lys, lygter og div. Kontrollamper for ABS, Airbag og motorlampe OBD. Derefter laver en miljømåling, bilen skal være driftsvarme (et godt råd til ejere af diesel biler, er at køre en tur inden fremstilling til syn med høje omdrejninger d.v.s. køre bilen godt ud i gearene).
Herefter tjekkes bilens ID, Stelnummer, og kilometer stand.
På liften kontrollere vi styretøj, undervogn, hjulophæng og rust.

Eksempler der vil medføre et omsyn:

  • Fejlindikationer på div. Lamper.
  • Fejl på bremser, sikkerhedsseler.
  • Fejl på styretøj og hjulophæng.
  • Rust i bærende elementer og knækkede fjedre.
  • Genihugning af stelnummer, også ved manglende dokumentation for genihugning. (specielt chassis biler).
  • Manglende registrering af ombygning. Og dokumentation for dette. Konstruktive ændringer.

Er du i tvivl omkring synet, så ring og få en snak med os.

Gennemgang af synsrapporten:

Vi gennemgår den udleverede synsrapport, hvor du vil have mulighed for at få afdækket yderligere spørgsmål vedrørende synet.